Leading the Self in Tough Times: Drucker Revisited

13
Leading the Self in Tough Times: Drucker Revisited

Επιχειρήσεις και ιδιώτες βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν τέλειο καταιγισμό αβεβαιοτήτων που πηγάζει από την τρέχουσα πανδημία. Αισθάνεται ότι το «μέλλον της εργασίας» στο οποίο οι άνθρωποι αναφέρονταν συχνά σε φανταχτερά συνέδρια μόλις προέτρεψε την άφιξή του! Στην πραγματικότητα, το μέλλον συμβαίνει μια μέρα τη φορά και εδώ είμαστε!

Όταν το εξωτερικό πλαίσιο αλλάζει γρήγορα, οι ηγέτες και οι εκπαιδευόμενοι πρέπει επίσης να εξελιχθούν. Αυτό που μπορεί να λειτούργησε για εμάς σε «κανονικούς» καιρούς για τη στήριξη ομάδων και οργανισμών μπορεί ξαφνικά να αισθανόμαστε ανεπαρκές.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ηγέτες και μαθητές Η θέση τους τώρα θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους στο μέλλον. Ο οργανισμός μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα συστήματα υποστήριξης για τη μάθηση, αλλά πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη της πορείας μας προς τα εμπρός, της μάθησής μας και της προσπάθειας της μάθησής μας να προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι ιδέες του Peter Drucker στο κλασικό του έργο “Διαχείριση του εαυτού» εξακολουθούν να είναι πολύ σχετικές με την εποχή που ζούμε και είναι χρήσιμο για όσους αγωνίζονται να τοποθετηθούν αποτελεσματικά.

Οι γνώσεις του Drucker σχετικά με τη διαχείριση του εαυτού μας αφορούν την αναγνώριση των μοναδικών δυνατοτήτων του ατόμου, τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αποδίδουμε (που είναι τόσο μοναδικός για τον καθένα μας όσο και τα δυνατά μας σημεία), την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μαθαίνουμε (και αξιοποιούμε σωστά τη μάθηση), γνωρίζοντας τις αξίες μας ( και να βρούμε εργασία όπου οι αξίες μας επικαλύπτονται με τις αξίες του οργανισμού) και να διευκρινίσουμε τη συμβολή μας εφαρμόζοντας τις μοναδικές δεξιότητες, δυνάμεις, μάθηση και αξίες μας.

Μόλις γνωρίσουμε πλήρως τον εαυτό μας και τα κίνητρά μας, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νοημοσύνη για να συνεργαστούμε με άλλους για τη δημιουργία αποτελεσμάτων που επιδιώκουμε να προσφέρουμε. Ο Drucker μας προέτρεψε να αναλάβουμε την ευθύνη των σχέσεών μας – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας σε ένα δικτυωμένο και εντατικό περιβάλλον συνεργασίας στο οποίο εργαζόμαστε.

Αυτές οι ιδέες δεν είναι μόνο σχετικές για την αντιμετώπιση δύσκολων στιγμών, αλλά επίσης χρησιμεύουν καλά όταν εξετάζουμε κρίσιμες μεταβάσεις σταδιοδρομίας. Επισκέφτηκα ξανά αυτό το κλασικό άρθρο του Drucker πρόσφατα (μέσω του βιβλίου που ονομάζεται Classic Drucker). Το άρθρο μπορεί επίσης να διαβαστεί στο HBR.

Δημιούργησα ένα γρήγορο σκίτσο για να συνοψίσω την κατανόησή μου για το άρθρο και να το μοιραστώ εδώ με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει και άλλους.

Άλλες διάφορες πληροφορίες που μου άρεσαν

«Η διαχείριση σε πολύπλοκα προσαρμοστικά συστήματα σημαίνει να επηρεάζεις τις δυνατότητες αντί να προσπαθείς για προβλεψιμότητα (καλές ή βέλτιστες πρακτικές). Χρειάζεται συνεργασία στο έργο μας, ώστε να μπορούμε να αναπτύσσουμε συνεχώς αναδυόμενες πρακτικές που απαιτούνται από αυτή την πολυπλοκότητα». – Χάρολντ Τζάρχε, Επανεξέταση της Συνεργασίας


«Η διαδικασία του να γίνεις είναι καλύτερη από το να είσαι. Βάλτε μεγάλους στόχους και μάθετε να αγαπάτε τη δουλειά που σας οδηγεί σε αυτούς, ακόμα κι αν υπολείπεστε, θα συνεχίσετε να κερδίζετε». – @des_linden (μέσω Twitter)


«Το κόστος απόκτησης επίσημης εκπαίδευσης ή πτυχίου έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία 50 χρόνια. Ωστόσο, το κόστος μάθησης έχει μειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια». – (Μέσω Κελάδημα)


«Οι αποτελεσματικοί ηγέτες εργάζονται για να σας κάνουν καλύτερους. Σας βοηθούν να κατακτήσετε την τρέχουσα δουλειά σας και να την επεκτείνετε ώστε να είναι πιο απαιτητική». – Γουόλι Μποκ, 3 πράγματα που κάνουν οι αποτελεσματικοί ηγέτες


«Οι καλύτερες ιδέες σας, εκείνες οι στιγμές του εύρηκα που ανατρέπουν τον κόσμο, σπάνια έρχονται όταν κάνετε ταχυδακτυλουργικά email, βιάζεστε να ανταποκριθείτε σε ένα deadline ή σε μια συνάντηση υψηλού στρες. Έρχονται όταν κάνετε βόλτα το σκυλί, βυθίζεστε στο μπάνιο ή ταλαντεύεστε σε μια αιώρα». – Καρλ Ονορέ


«Μια σύντομη συνομιλία θα πετύχει πολύ περισσότερα από ό,τι ένα email, μια έρευνα ή ένα δαπανηρό έργο αφοσίωσης εργαζομένων». – Σάιμον Τέρι, Η δύναμη της συνομιλίας


«Εδώ είναι ένα μυστικό: Ο προβληματισμός είναι δουλειά. Ως ηγέτης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χρόνος για σκόπιμη ακινησία. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο συμβαίνει η μάθηση και η καινοτομία». (Μέσω Κελάδημα)

[New] Visual Leadership Pack of HD Skechnotes

Αν σας άρεσε το παραπάνω σκίτσο, μπορείτε να το βρείτε σε υψηλή ανάλυση μαζί με 55+ άλλες ισχυρές ιδέες για να αναβαθμίσετε το παιχνίδι σας. Ελέγξτε το Visual Leadership Pack of HD Skechnotes εδώ.

RTBblogimage

Σχετικές δημοσιεύσεις στο QAspire

Leave a Reply