Footfall – Υγιείς ηγέτες

4
Footfall – Υγιείς ηγέτες

Αυτή τη στιγμή κάθομαι σε έναν πάγκο εργασίας στο Starbucks και κοιτάζω σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Σκωτίας. Είναι η αρχή μιας άλλης μέρας και ο ρυθμός πρέπει να είναι κοντά στο 1k για κάθε λεπτό που περνάει.

Μπορώ να δω Harris Tweed και τζιν, πυροκλαστικές κολώνες ατμίσματος, ουρές έξω από αρτοποιεία και άστεγους τύπους να κοιμούνται σε βρεγμένα στρώματα. Το φάσμα της ανθρωπότητας είναι όμορφο και, συχνά, τραγικό.

Ήταν μια παρόμοια φρενήρη θέα την περασμένη εβδομάδα καθώς βγήκα από το σιδηροδρομικό σταθμό Queen Street της Γλασκώβης όταν σχεδόν κυριολεκτικά έπεσα στο πιο τραγικό μεσοδιάστημα της ανθρωπότητας που νομίζω ότι είναι δυνατό να συναντήσει κανείς: νέοι που θέλουν να δώσουν μάρτυρες σε έναν Ιησού που δεν το κάνει υπάρχουν.

Μάρτυρες όπως ο Παύλος

Νομίζω ότι επειδή οι δύο Μάρτυρες του Ιεχωβά ήταν στα είκοσί τους η προσοχή μου συνελήφθη – δύο νέοι στην ακμή της ζωής τους στέκονταν παθητικά δίπλα σε μια κερκίδα με την ελπίδα να κερδίσουν μια κάρτα φυγής από τη φυλακή για να τους εξασφαλίσουν αιώνια ακίνητη περιουσία. Αλλά οδηγήθηκαν σαν αρνί στη σφαγή από ένα είδος δόλου που στενοχωρεί τις καρδιές μας που είδαν «το φως της γνώσης της δόξας του Θεού να εμφανίζεται στο πρόσωπο του Χριστού» (Β’ Κορ. 4:6).

Γνωρίζω ότι πολύ συχνά έχω περάσει δίπλα από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με έναν ήπιο ερεθισμό και όχι με τα δάκρυα που πνίγουν το έντερο που συχνά έγραφε, κήρυττε και προσευχόταν ο Παύλος (Φιλ. 3:18).

Έτσι σταμάτησα να κουβεντιάσω. Είχα μόνο πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει μια συνάντηση στα οποία έπρεπε να είμαι, οπότε έπρεπε να προετοιμαστώ για την ταλαιπωρία. (Εξάλλου, η συνάντηση στην οποία πήγαινα ήταν με κάποιον που γνωρίζει τον πραγματικό Ιησού).

Το πρώτο πράγμα που είπα αφού χαιρέτησα τους δύο νέους ήταν αυτό Ο Ιησούς ήταν η ζωή μου. Απάντησαν με είδος. Αδέξιος. Ανταλλάξαμε σχόλια σχετικά με τις αντίστοιχες θρησκείες μας και ο πρεσβύτερος από τους δύο (ο άλλος εκπαιδευόταν για να γνωρίσει επίσης τον Ιησού) χρειαζόταν να ξέρω ότι η Τριάδα ήταν τρέλα και ότι η Βίβλος ήταν ψεύτικη. Πιο άβολο.

The Awesome in the Awkward

Ο κύριος λόγος που τα πράγματα έγιναν άβολα είναι επειδή υπήρχε μέρος του εαυτού μου που ήταν εκνευρισμένο και έτοιμο για τσακωμό. Πώς τολμούν να μιλάνε έτσι για τον Ιησού;! Αλλά, φυσικά, λίγα εδάφια νωρίτερα, η Βίβλος λέει:

Ο θεός αυτής της εποχής έχει τυφλώσει το μυαλό των απίστων, ώστε να μην μπορούν να δουν το φως του ευαγγελίου που δείχνει τη δόξα του Χριστού, που είναι η εικόνα του Θεού. (2 Κορινθίους 4:4)

Η σύγκρουση μεταξύ της σάρκας και του Πνεύματος συνέβαινε σίγουρα σε πολλαπλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Ο αδιάφορος αέρας από τα παιδιά με τους οποίους μιλούσα με έκανε έκκληση σάρκα ‒ Ήθελα να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος! Αλλά μου πνεύμα που ο Ιησούς έχει ζωντανέψει το βάρος της τραγωδίας.

Έτσι, ήξερα ότι χρειαζόμουν, με κάποιο τρόπο, να τους παρουσιάσω τον πραγματικό Ιησού, όχι να διαφωνώ για την Τριάδα ή τη Βίβλο. Είχα πέντε λεπτά τελικά. Τους είπα λοιπόν αν προσπαθήσεις να καταλάβεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της Τριάδας, δεν θα καταλάβεις ποτέ. Πώς μπορεί κανείς να ελπίζει ότι λογικά «δουλεύει τον Θεό και μετά θα νιώθει δέος απέναντί ​​Του;» Ο Ιωάννης Χρυσόστομος το θέτει καλύτερα:

Ένας κατανοητός θεός δεν είναι θεός.

Η απόλυτη φοβία του Ιησού Χριστού, του ζωντανού Αρνιού που σφαγιάστηκε, είναι να μην επεξεργαστεί. Δεν πρέπει να Τον πλησιάσουμε με τετραγωνίδια που χρειάζονται ικανοποιητικές προϋποθέσεις ή προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Ένας Ιησούς που μπορεί να κατανοηθεί δεν είναι καθόλου ο Ιησούς.

Δύο εργαλεία ηγεσίας για τους δρόμους

Αυτή η σύντομη, οδοιπορική συνάντηση με δίδαξε δύο πράγματα που θέλω να είμαι στην αιχμή του δόρατος της ηγεσίας μου:

  • Το να συμφωνείς να διαφωνείς δεν είναι πάντα καλό. Αυτό ακριβώς είπε ο ανώτερος Μάρτυρας του Ιεχωβά. Και θέλαμε ‒ έναν ήπιο, αδιαμφισβήτητο, άνετο χωρισμό. Αλλά ο Χριστιανός και ο Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν μπορούν και οι δύο να ζουν στην αλήθεια, έτσι δεν είναι; Ή ο Χριστιανός και ο Μουσουλμάνος ή ο Χριστιανός και οποιοσδήποτε άλλος θρησκευτικός ισχυρισμός; Είναι μόνο ο Ιησούς. Αυτό είπε για τον εαυτό Του – αυτό που λέει ο Θεός για τον Θεό. Γι’ αυτό πέθανε με φρικτό θάνατο. Έπρεπε να πω: «Λυπάμαι, παιδιά… αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω να διαφωνήσω. Ένας από εμάς έχει εξαπατηθεί βαθιά και σε αγαπώ. Η μαρτυρία μου δεν είναι κούφια για να μου επιτρέψει να συμφωνήσω να διαφωνήσω και ούτε και η δική σας – αν είναι καθόλου πίστη».
  • Έχουμε μοναδική πνευματική εξουσία να παρουσιάσουμε τον Ιησού στους ανθρώπους που διακηρύσσουν τον Ιησού. Λέμε ότι πιστεύουμε ότι το ίδιο Πνεύμα που συνέτριψε τον Σατανά στον Σταυρό (Κολ. 2:15) κατοικεί στις καρδιές μας. Κυριολεκτικά. Εμείς λένε Το πιστεύουμε αυτό και μέσα από την καρδιά μας το πιστεύουμε – έχουμε σφραγιστεί για εκείνη την ημέρα (Εφεσ.1:13). Πράγματι, το Πνεύμα του Θεού μέσα μας (Ρωμ. 8:11) είναι η μοναδική μας εξουσία να παρουσιάσουμε τον Ιησού στους ανθρώπους. Η παρουσία του είναι η απόδειξη ότι όλη αυτή η ενέργεια που λειτουργεί μέσα μας είναι από τον Θεό και όχι από τον άνθρωπο. Επομένως, λαχταρώ, λαχταρώ να μπορέσω να αποκτήσω πνευματική εξουσία σε αυτές τις συναντήσεις στο δρόμο με τους τυφλούς που οδηγούν τους τυφλούς. Θέλω αυτή η κατακτητική ενέργεια να πηγάζει από την αγάπη του Πνεύματος του Θεού και όχι από ερεθισμό της σάρκας. Επιθυμώ πολύ να μπορέσω να συστήσω τον Χριστό που είναι πραγματικά μέσα μου σε ανθρώπους που δεν Τον γνωρίζουν… αλλά νομίζουν ότι τον γνωρίζουν.

Όταν στη συνέχεια συναντήσετε κάποιον που διακηρύσσει έναν ψεύτικο Χριστό, ή κάποιον που αναγγέλλει την πίστη του σε κανέναν Χριστό, να έχετε την εμπιστοσύνη των πεποιθήσεών σας να ‒ αντί να διαφωνείτε ή να συζητάτε ‒ να οδηγείτε στην προσευχή και στην πνευματική εξουσία. Έπειτα, σε μια στιγμή πίστης, εμπιστευτείτε ότι ο ζωντανός, που αναπνέει και καταναλώνει τα πάντα Ιησούς Χριστός θα αναδυθεί τη στιγμή για να μπερδέψει με αγάπη κάθε πνεύμα του σκότους.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply