5 Μαθήματα από Λάθη Μαθητοποίησης – Υγιείς Ηγέτες

4
5 Μαθήματα από Λάθη Μαθητοποίησης – Υγιείς Ηγέτες

Η μαθητεία είναι ακατάστατη. Θα μου άρεσε αν ήταν μια απλή ανοδική τροχιά ανάπτυξης, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Δυστυχώς, η δική μου τεμπελιά και εγωιστικές επιθυμίες δεν ταίριαξαν καλά σε κάποιες από τις προσπάθειες μαθητείας μου. Ως αποτέλεσμα, πήρα μερικά μαθήματα για να οδηγήσω τους άλλους πιο κοντά στον Χριστό.

  1. Η υποκρισία δεν παράγει αποτελέσματα. Το «Κάνε όπως λέω εγώ, όχι όπως κάνω εγώ» δεν θα λειτουργήσει ποτέ ως μαθητεία. Είναι ανειλικρινές. Ο Θεός δεν θα τιμήσει τις προσπάθειές μου να προκαλέσω ένα άλλο άτομο σε τομείς που δεν έχω ασχοληθεί πρώτα με τον εαυτό μου.
  2. Η αποτυχία προσευχής είναι να ζητάς να αποτύχεις. Πόσο ανόητο εκ μέρους μου να προσπαθώ να επηρεάσω τη ζωή κάποιου χωρίς να ζητήσω βοήθεια από το Άγιο Πνεύμα. Δυστυχώς, έχω κάνει αυτό το λάθος περισσότερες από μία φορές.
  3. Η έλλειψη σκοπιμότητας ευνοεί τις μη παραγωγικές συναντήσεις. Ο στόχος δεν είναι να έχουμε μια άκαμπτη, προγραμματισμένη συνάντηση. Ωστόσο, το να «προχωρώ με τη ροή» συχνά με εμποδίζει να κάνω άβολες ερωτήσεις λογοδοσίας.
  4. Η εύθυμη έλλειψη ισορροπίας κατά την επίδειξη χάρης ή επίπληξης δεν ενθαρρύνει την ευσέβεια. Πρέπει πάντα να κρατάω τον μαθητή σε ένα βιβλικό πρότυπο. Μερικές φορές έχω δείξει έλλειψη διεκδικητικότητας σε μια επαναλαμβανόμενη περιοχή αμαρτίας ή πηδήθηκα στην κρίση πολύ γρήγορα σε μια δευτερεύουσα προβληματική περιοχή. Θα έπρεπε να είχα προσευχηθεί για θεϊκή διάκριση και να είχα ακολουθήσει το παράδειγμα του Πνεύματος.
  5. Η έλλειψη οράματος δεν δίνει στον οπαδό τίποτα για να αγωνιστεί. Εάν γίνει σωστά, ο καθορισμός στόχων ανάπτυξης για το άτομο που μαθητεύεται μπορεί να είναι χρήσιμο. Δεν κατάφερα να προκαλέσω αυτούς που μαθήτευα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν μετά από μια επιτυχημένη εβδομάδα, συχνά οδηγώντας τους σε εφησυχασμό.

Αυτά είναι μόνο πέντε, αλλά είμαι σίγουρος ότι είχα περισσότερες γκάφες. Έχετε κάνει τέτοια λάθη; Μπορείτε να εντοπίσετε άλλα λάθη που έχετε κάνει; Προσθέστε σε αυτήν τη λίστα και αναπτύξτε τις κατάλληλες απαντήσεις σε αυτές τις γκάφες. Μη διστάσετε να μοιραστείτε την επιλογή σχολίων παρακάτω.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο TheThingsUnseenSite.com.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply