5 Επιβεβαιώσεις Οι ηγέτες πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους – υγιείς ηγέτες

7
5 Επιβεβαιώσεις Οι ηγέτες πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους – υγιείς ηγέτες

Πριν από αρκετά χρόνια, είχα γράψει μια ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο για τα παιδιά των ποιμένων. Σύμφωνα με τα σχόλια και τις απόψεις, προφανώς χτύπησα νεύρο. Μερικά από τα σχόλια προήλθαν από τους ίδιους τους πάστορες. Αλλά μια σειρά από σχόλια προήλθαν από τα παιδιά των ποιμένων.

Από εκείνο το άρθρο, συνέχισα να λαμβάνω σχόλια από παιδιά που μεγάλωσαν σε σπίτια ποιμένων. Υπάρχει ένα συνεπές θέμα που διέρχεται από πολλές από τις προοπτικές και τα συναισθήματά τους. Πολλοί από αυτούς είχαν πολύ θετικές εμπειρίες. αλλά πολλοί όχι.

Μέσα από εκατοντάδες σχόλια και συζητήσεις, μπόρεσα να αποστάξω πέντε πράγματα που κάθε παιδί ενός πάστορα θα ήθελε να ακούσει από τον πάστορα/γονέα του/της. Πράγματι, αυτοί που άκουσαν αυτά τα πέντε πράγματα με συνέπεια είναι εκείνοι που έχουν την πιο υγιή στάση απέναντι στην εκκλησία σήμερα.

  1. Έχεις την ελευθερία να είσαι ένα κανονικό παιδί. «Δεν έχω διαφορετικές προσδοκίες από σένα γιατί είσαι PK. Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε πίεση να ενεργήσετε διαφορετικά ή να είστε διαφορετικός επειδή είστε παιδί μου. Αγνοήστε αυτές τις πιέσεις. Να ξέρετε ότι δεν έχω καμία από αυτές τις προσδοκίες και μπορείτε να ζήσετε μια φυσιολογική και ευτυχισμένη παιδική ηλικία».
  1. Σε καλύπτω εγώ. “Ναι, υπάρχουν μερικά μέλη της εκκλησίας. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς είναι απλά κακοί. Μπορεί να ακούσετε αρνητικά πράγματα ή να σας επικρίνουν προσωπικά. Αν και δεν μπορώ να το αλλάξω, θα σε υπερασπιστώ. Δεν θα αφήσω ένα μέλος της εκκλησίας να σε σκάσει. Έρχεσαι πάντα μπροστά στα μέλη της εκκλησίας».
  1. Θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί σου παρά με μέλη της εκκλησίας. «Θα υπάρξουν στιγμές που μπορεί να νομίζετε ότι νοιάζομαι για τα μέλη της εκκλησίας περισσότερο από ό,τι για εσάς. Θα αφήσω μια λεγόμενη έκτακτη ανάγκη να διακόψει τα γεύματά μας ή να ακυρώσει τα σχέδιά μας. Προσπαθώ να είμαι πιο σκόπιμος στο να κάνω εκείνα τα πράγματα που σας ενημερώνουν ότι είναι πιο σημαντικά από τα μέλη της εκκλησίας. Θέλω να ξέρεις ότι πραγματικά θα περάσω περισσότερο χρόνο μαζί σου».
  1. Λατρεύω τη μαμά σου. «Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να είσαι PK. Και μπορεί να είναι δύσκολο να είσαι σύζυγος πάστορα επίσης. Όπως σου έχω πει, το λέω στη μαμά σου. Έρχεται μπροστά στις εκκλησιαστικές δραστηριότητες και στα μέλη της εκκλησίας. Την έχω πίσω επίσης. Σας αγαπώ και τους δύο τόσο πολύ και δεν θέλω να το αμφισβητήσετε ποτέ κανένας από τους δύο».
  1. Υπάρχουν πολλά καλά σε αυτή την εκκλησία. «Είστε σε μια θέση όπου βλέπετε συχνά την αρνητική πλευρά της εκκλησιαστικής ζωής. Μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τους επικριτές και τους παραπονούμενους. Αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι σε αυτή την εκκλησία. Υπάρχουν πολλά μέλη της εκκλησίας που στηρίζουν όλη την οικογένειά μας. Μην γίνεστε κυνικοί απέναντι στην εκκλησία λόγω των αρνητικών φωνών που πρέπει να ακούσετε. Επιτρέψτε μου να σας πω για μερικούς από τους καλούς ανθρώπους και τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην εκκλησία μας».

Το παιδί του πάστορα μπορεί να είναι σε θέση να βιώσει τόσο τα άκρα όσο και τα ακραία χαμηλά της τοπικής εκκλησιαστικής διακονίας. Και ενώ ο πάστορας δεν είναι απόλυτα υπεύθυνος για το πώς ανταποκρίνεται αυτό το παιδί αργότερα στη ζωή του, μπορεί να έχει βαθιά επιρροή πάνω του.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο ThomRainer.com στις 15 Δεκεμβρίου 2014. Ο Thom S. Rainer είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LifeWay Christian Resources. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες χαρές του είναι η οικογένειά του: η σύζυγός του Nellie Jo. τρεις γιοι, ο Sam, ο Art και ο Jess. και εννέα εγγόνια. Μπορείτε να βρείτε τον Δρ Ράινερ στο Twitter @ThomRainer και στο facebook.com/Thom.S.Rainer.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply