3 Φόβοι που παραλύουν το δυναμικό – Υγιείς ηγέτες

3
3 Φόβοι που παραλύουν το δυναμικό – Υγιείς ηγέτες

Η ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων ηγετών είναι κάτι που έχω διαπιστώσει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου στη ζωή και πρωταρχικός στόχος της διακονίας μου, το Unshamed Impact. Ήθελα να εξετάσω μερικά από τα κοινά εμπόδια που έχω βιώσει στο δικό μου ταξίδι σκοπού. Έχω δει επίσης μερικά από αυτά τα εμπόδια να κλειδώνουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες πολλών γύρω μου. Εάν αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας να παλεύει με τα παρακάτω ζητήματα, σας ζητώ να αφιερώσετε ειλικρινά μια σημαντική στιγμή για να τα αντιμετωπίσετε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που δεν είμαστε διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουμε.

  1. Ανησυχητική Επικοινωνία

Η επικοινωνία μας μπορεί να είναι θολή για διάφορους λόγους. Εδώ είναι μόνο μερικά.

  • Ο δισταγμός και η αβεβαιότητα θα μας κρατήσουν από τη σαφή επικοινωνία. Πες αυτό που εννοείς, εννοείς αυτό που λες και πες το με τόλμη. Εάν δεν πιστεύετε σε αυτό που λέτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το πιστέψουν και οι άλλοι.
  • Μερικές φορές δεν έχουμε ακόμη εδραιώσει επαρκώς τις ιδέες που προσπαθούμε να μοιραστούμε με άλλους. Βεβαιωθείτε ότι οι σκέψεις σας είναι σε τάξη πριν παρουσιάσετε τις ιδέες σας. Εάν η ιδέα δεν είναι απλή και καθαρή, μπορεί να χαθεί στη μετάφραση. Εάν δεν είστε ήδη ξεκάθαροι σχετικά με την ιδέα, δεν θα μπορείτε να τη μεταδώσετε ξεκάθαρα σε κανέναν άλλον. Τι προσπαθείτε να πετύχετε και πώς θέλετε να το κάνετε;
  • Υποτιθέμενες προσδοκίες

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες διακοπής της επικοινωνίας είναι η αδυναμία πρόσβασης στην ίδια σελίδα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας; Κάντε τις γκρίζες περιοχές καθαρές, ώστε να μην αφήνετε τίποτα στην υπόθεση. Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη συμμετοχή κάθε ατόμου και ποια είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα; Ποιο είναι το τέλος; Ποια είναι η διαδικασία ή η διαδρομή προς αυτόν τον σκοπό; Αυτό δεν είναι μόνο «καλή επιχείρηση», αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό κλειδί για αποτελεσματικές και επιρροές σχέσεις σε όλους τους τομείς. Βεβαιωθείτε ότι όλοι κοιτάζουν τον ίδιο χάρτη από την αρχή – με την ίδια εικόνα των προσδοκιών.

  1. Φόβος αποτυχίας

Η συγκράτηση για τον φόβο της αποτυχίας είναι πολύ συνηθισμένη. Αυτός ο φόβος σηκώνει συνεχώς το άσχημο κεφάλι του για να μας εμποδίσει από το πλήρες δυναμικό μας.

  • Η πίεση να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των άλλων μπορεί να είναι ακρωτηριαστική. Εστιάστε στο γεγονός ότι όπως μας καλεί ο Θεός, μας δίνει τη δυνατότητα και μας εξοπλίζει για το έργο που μας έχει δώσει.
  • Μια κακή εικόνα του εαυτού μας ή το να μην βλέπουμε τον εαυτό μας όπως μας βλέπει ο Θεός, μπορεί να σας εμποδίσει να επιτύχετε αυτό ακριβώς που έχετε θέσει. Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τον αγώνα νωρίς από τον απλό φόβο της «μέτρησης».
  • Η πιθανότητα αποτυχίας βρίσκεται πάντα μπροστά σε όποιον βγαίνει σε κάποια νέα κατεύθυνση. Αλλά αυτοί που κινδυνεύουν να ξεπεράσουν τα όρια είναι αυτοί που φτάνουν να δουν πόσο μακριά μπορούν πραγματικά να φτάσουν. Σίγουρα, λάθη θα γίνουν, αλλά είναι απόδειξη ότι προσπαθείς. Ας μάθουμε από τα λάθη μας! Η προσέγγιση ενός υγιούς ηγέτη στο να κάνει ένα λάθος είναι να το αναγνωρίσει αμέσως, να το διορθώσει και να μάθει από αυτό. Αυτό κυριολεκτικά μπορεί να μετατρέψει μια αποτυχία σε επιτυχία.
  1. Συμπέρασμα στις απόψεις

Το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς δεν είναι δική σας δουλειά – ναι, τίποτα τα δικα σου επιχείρηση. Εσείς φροντίζετε τον χαρακτήρα σας και η φήμη σας θα φροντίσει μόνη της. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι πραγματικά αυτός που είσαι, αν σε οδηγεί συνεχώς να είσαι αυτός που νομίζεις ότι θέλει να δει ο κόσμος. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε όλους. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις τον εαυτό σου και τις μοναδικές ιδιότητες που σε κάνουν εσύ.

Απλώς γίνε μια πρώτης διαλογής εκδοχή σου αντί να προσπαθείς να είσαι δεύτερης διαλογής μίμηση κάποιου άλλου. Να είστε πιστοί σε βαθιές αρχές και μην ανησυχείτε για τις ρηχές απόψεις των ανθρώπων. Ηγέτης είναι αυτός που ακολουθεί το δρόμο και δείχνει το δρόμο – παραμένοντας με επίκεντρο τις αρχές και όχι τους ανθρώπους. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αν είμαστε απασχολημένοι προσπαθώντας να του μοιάσουμε; Μειώνουμε τη γνήσια αποτελεσματικότητά μας προσπαθώντας να είμαστε οποιοσδήποτε άλλος από εμάς.

Απελευθερωθείτε από τις αλυσίδες των απόψεων των ανθρώπων. Αντ’ αυτού, αναπτύξτε μια υγιή αυτοομιλία. Τι να κάνετε εσύ σκεφτείτε τον εαυτό σας; Η αυτογνωσία είναι η ικανότητα να σκεφτόμαστε πώς σκεφτόμαστε και το γεγονός ότι μπορείτε να ξεχωρίσετε τον εαυτό σας από τις σκέψεις σας και να τις αναθεωρήσετε αποδεικνύει ότι δεν είστε οι σκέψεις σας. Ακόμη και οι δικές μας απόψεις για τον εαυτό μας μπορεί συχνά να είναι εξίσου ρηχές με αυτό που πιστεύουν οι άλλοι. Αντί λοιπόν να δεσμευόμαστε από τις απόψεις των άλλων και τον εαυτό μας, αρχίστε να αναπτύσσετε πρώτα έναν υγιή διαλογισμό για τον εαυτό σας. Η γνώμη που έχει σημασία είναι του Θεού! Σε κάλεσε και εργάζεται μέσα σου για να θέλεις και να κάνεις την καλή Του ευχαρίστηση (Φιλιπ. 2:13). Είστε το έργο Του και το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που βλέπει ως το πλήρες δυναμικό σας (Εφεσ. 2:10).

Παύση και προβληματισμός:

Σκεφτείτε τα κύρια σημεία αυτού του άρθρου και προσευχηθείτε για τις απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις:

1. Πού ήμουν αβέβαιος στην επικοινωνία λόγω δισταγμού και λανθασμένων υποθέσεων;

2. Πού φοβήθηκα τόσο μήπως αποτύχω που αρνούμαι να βγω από τη βάρκα και να περπατήσω στον Ιησού;

3. Πότε έχω στριμωχτεί σε ρηχές και ευμετάβλητες απόψεις – των άλλων και του εαυτού μου;

– LeaderSource SGA

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply