3 Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας ηγέτης γίνεται μούδιασμα – Υγιείς ηγέτες

6
3 Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας ηγέτης γίνεται μούδιασμα – Υγιείς ηγέτες

Επειδή η ηγεσία είναι προκλητική και ατελείωτη, πολλοί ηγέτες είναι επιρρεπείς στην εξάντληση και την εξάντληση. Υπάρχουν πάντα περισσότερα να κάνουμε, πάντα περισσότερα να επιτύχουμε και πάντα άνθρωποι απογοητευμένοι. Για να καταπολεμήσουν τους πόνους της ηγεσίας, οι σοφοί ηγέτες αφιερώνουν χρόνο για να φροντίζουν συνεχώς τη δική τους υγεία και τις ψυχές τους. Και όταν η επαγγελματική εξουθένωση σέρνεται, οι σοφοί ηγέτες κάνουν προσαρμογές, ζητούν βοήθεια και ξεκουράζονται. Δυστυχώς, ορισμένοι ηγέτες συνεχίζουν να πιέζουν. Προσπαθούν ανόητα να καταπολεμήσουν την εξουθένωση. Και καθώς το κάνουν, μουδιάζουν. Πώς λοιπόν αναγνωρίζετε το μούδιασμα στη δική σας ηγεσία; Εδώ είναι τρία προειδοποιητικά σημάδια.

  1. Απώλεια χαράς

Κανείς δεν αγαπά κάθε μέρος της δουλειάς του, αλλά αν δεν απολαμβάνετε πτυχές του ρόλου σας που κάποια στιγμή είχαν πολύ νόημα για εσάς, προσέξτε. Αν το να βλέπεις άτομα που επηρεάζονται δεν σε πυροδοτεί πλέον, προσέξτε. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε χαρά επειδή ξέρετε ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν, προσέξτε. Εάν η πραγματικότητα ότι ανήκετε στον Χριστό δεν σας κυριεύει πλέον, μουδιάζετε. Γιατί να έχουμε χαρά; Ο ψαλμωδός μας υπενθυμίζει ότι ο Κύριος «έχει βάλει στην καρδιά μου περισσότερη χαρά από ό,τι έχουν όταν αφθονούν τα σιτάρια και το νέο κρασί τους» (Ψαλμός 4:7).

  1. Απώλεια φροντίδας

Καθώς ωριμάζετε, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα νοιάζεστε όλο και λιγότερο. Αλλά ένας αυξανόμενος ηγέτης δεν νοιάζεται ποτέ λιγότερο για τους ανθρώπους και λιγότερο για την αποστολή. Αν δεν νοιάζεστε τόσο για τους ανθρώπους ή την αποστολή όσο κάποτε, η καρδιά σας μουδιάζει.

  1. Απώλεια κοινότητας

Ο πόνος της ηγεσίας μπορεί να δελεάσει τους ηγέτες να απομονωθούν. Όταν είστε μόνοι, δεν θα σας πισώπλατα μαχαιρώματα, δεν θα σας απογοητεύσουν ή θα υπομείνετε επίπονη κριτική. Αλλά όταν απομονωθείς, η καρδιά σου θα κρυώσει. Το εδάφιο Εβραίους 3:13 μάς προκαλεί να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον, εφόσον λέγεται σήμερα, έτσι ώστε να μην σκληραγωγηθούμε από την απάτη της αμαρτίας. Οι σοφοί ηγέτες καταπολεμούν τον πειρασμό της απομόνωσης για να μπορούν να ενθαρρύνονται και να μην μουδιάζουν. Αν είσαι όλο και πιο μόνος, ταυτόχρονα είσαι όλο και πιο μουδιασμένος.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε μουδιάσει, τρέξτε προς την κοινότητα, όχι μακριά από αυτήν. Παραιτούμαι. Μην συνεχίσετε να επιμένετε κατά την εξάντληση. Ζητήστε από τον Κύριο να σας επιστρέψει τη χαρά της σωτηρίας Του και να σας δώσει μια καρδιά που νοιάζεται.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply