10 σημάδια ότι είστε πιο περήφανοι από όσο φαντάζεστε – Υγιείς ηγέτες

4
10 σημάδια ότι είστε πιο περήφανοι από όσο φαντάζεστε – Υγιείς ηγέτες

Αν και όλοι μας παλεύουμε με την υπερηφάνεια, συχνά δεν αναγνωρίζουμε υπερηφάνεια για τη ζωή και την ηγεσία μας. Ο CS Lewis αποκάλεσε την υπερηφάνεια τη μεγάλη αμαρτία και την αμαρτία που βλέπουμε στους άλλους πολύ πιο εύκολα από ό,τι βλέπουμε στους εαυτούς μας. Ακολουθούν δέκα σημάδια που δείχνουν ότι οι ηγέτες είναι πιο περήφανοι από όσο φαντάζονται. Έγραψα τη λίστα που απευθύνεται στον αρχηγό, και είναι γεμάτο σαρκασμό. Τους έχω δει όλους κάποια στιγμή στα 20 χρόνια της ηγεσίας μου, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με τον Lewis, ότι τραγικά σίγουρα υπήρχαν στην καρδιά και τη ζωή μου κατά καιρούς.

  1. Δεν νομίζεις ότι παλεύεις με υπερηφάνεια.

Ξέρεις ότι οι άλλοι αγωνίζονται με υπερηφάνεια και αναρωτιέσαι γιατί το κάνουν, γιατί στο μυαλό σου δεν έχουν πολλά να είναι περήφανοι. Το κάνετε, αλλά το έχετε παλέψει καλύτερα από ό,τι οι περισσότεροι.

  1. Νιώθεις ότι χρωστάς.

Έχετε κάνει τόσα πολλά για τον οργανισμό που τους έχετε χρωστάει απέναντί ​​σας. Σου χρωστάνε περισσότερα χρήματα, περισσότερο χρόνο, περισσότερα από πολλά πράγματα που δεν σου δίνουν.

  1. Υπερεκτιμάτε τις συνεισφορές σας.

Εσείς κρυφά, και ακόμη και όχι τόσο κρυφά, δηλώνετε ποντίκια για το πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα λόγω της επιρροής και της συνεισφοράς σας.

  1. Υποτιμάτε τη συνεισφορά της ομάδας σας.

Εάν υπερεκτιμήσετε τη συνεισφορά σας, είναι βέβαιο ότι θα υποτιμήσετε τη συνεισφορά της ομάδας. Πιστεύετε ότι είστε ο πολλαπλασιαστής όλης της δουλειάς, της δημιουργικότητας, της σκέψης και της εστίασής τους.

  1. Σπάνια λες «ευχαριστώ».

Η αχαριστία και η υπερηφάνεια είναι στενοί φίλοι. Γιατί να ευχαριστείς τους άλλους, τελικά; Θα έπρεπε να σας ευχαριστούν!

  1. Νομίζεις ότι ο διάδοχός σου θα δυσκολευτεί να σε ακολουθήσει.

Αναρωτιέστε φωναχτά στους άλλους πώς θα χρειαστεί να προσαρμοστεί ολόκληρη η οργάνωση όταν φύγετε επειδή κανείς δεν μπορεί να γεμίσει τα παπούτσια σας. Και αν ο οργανισμός δεν προσαρμοστεί και βάλει άλλο άτομο στο ρόλο σας, εκφράζετε πώς λυπάστε για την πίεση που θα πρέπει να υπομείνει λόγω της εκπληκτικής σας κληρονομιάς.

  1. Νομίζεις ότι ο προκάτοχός σου ήταν ηλίθιος.

Σας αρέσει να κάνετε ύπουλες παρατηρήσεις για το άτομο που έχετε μπροστά σας. Είναι τόσο καλά νέα που είστε τώρα εδώ για να διορθώσετε όλα αυτά τα ανόητα λάθη.

  1. Συχνά συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους.

Είναι σημαντικό να βρείτε άτομα τα οποία ξεπερνάτε σε εργασιακή ηθική, ένταση, μάθηση και αποτελέσματα. Σε τελική ανάλυση, χρειάζεστε σταθερά σημεία αναφοράς για να είστε σίγουροι ότι κυριαρχείτε.

  1. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η επιτυχία παρά ο αγιασμός.

Ο αγιασμός σας μπορεί να έρθει αργότερα, είναι ώρα για επιτυχία τώρα.

  1. Δεν μπορείτε να μάθετε από ανθρώπους διαφορετικούς από εσάς.

Οι άνθρωποι που είναι διαφορετικοί από εσάς θα πρέπει να μάθουν από εσάς. Φυσικά, όλοι πρέπει. Αλλά δεν έχουν πολλά να σας προσφέρουν επειδή το πλαίσιο και η προσέγγισή σας είναι απλά τόσο μοναδικά.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply