Τι είναι η ηγεσία; – Υγιείς ηγέτες

3
Τι είναι η ηγεσία;  – Υγιείς ηγέτες

Μου αρέσει να σκέφτομαι και να γράφω πολύ για την ηγεσία – Μου αρέσει που υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να το δεις. Το πάθος μου είναι να δημιουργήσω μοναδικές συνδέσεις μεταξύ αυτών των γνώσεων και να θέσω σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι ηγέτες.

Τι θα λέγατε λοιπόν να ξεκινήσετε με αυτό:

Θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη; Έχω παρατηρήσει ότι αυτή η βασική ερώτηση προκαλεί πολλή σκέψη στους ανθρώπους. Μερικές κοινές αντιδράσεις περιλαμβάνουν:

«Δεν νομίζω ότι έχω ό,τι χρειάζεται για να είσαι ηγέτης».

«Ποτέ δεν έχω δει πραγματικά τον εαυτό μου ως ηγέτη, ούτε φιλοδοξούσα να γίνω. Είμαι ικανοποιημένος που το αφήνω στους άλλους».

Τι είναι τα δικα σου πρώτη αντίδραση; Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο να δώσουμε προσοχή σε αυτό, επειδή η αντίδρασή μας σε αυτήν την ερώτηση αποκαλύπτει πολλά για τον ορισμό και την άποψή μας για την ηγεσία. Αναβάλλετε, σκεπτόμενος, «Δεν είμαι «ηγετικό» υλικό» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς – το να γνωρίζετε αρκετά, να είστε εξωστρεφείς, κ.λπ.); Ή μήπως ντρέπεστε, επειδή συνδέετε την ηγεσία με την εξουσία και δεν αισθάνεστε άνετα να “λέτε στους ανθρώπους τι να κάνουν;”

Ποια είναι λοιπόν η ουσία της ηγεσίας; Είναι θέμα κατοχής θέσης ή τίτλου; Έχει να κάνει με την εμπειρία, την εξειδίκευση ή τις δεξιότητες; Έχει να κάνει με το να είσαι σταθερός και αποφασιστικός; Να είσαι εξαιρετικός ομιλητής; Έχει να κάνει με ορισμένες αξίες ή χαρακτήρα; Μπορεί κανείς να είναι ηγέτης;

Εδώ είναι μια σκέψη που σκέφτομαι τα τελευταία χρόνια:

Η ηγεσία είναι να βλέπεις τι είναι πιο απαραίτητο ή σημαντικό σε μια δεδομένη κατάσταση ή σχέση και να υπηρετείς υπό το φως αυτού.

Έτσι, εάν βρίσκεστε σε μια ομάδα εργασίας που σκοντάφτει για το πώς να προχωρήσει καλύτερα, το κλασικό παράδειγμα ηγεσίας θα ήταν κάποιος που θα αναλάβει τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Αλλά η ηγεσία δεν αφορά επίσης το άτομο στην ομάδα που μπορεί να δει τον συντονιστή να αγωνίζεται και να κάνει καλές διευκρινιστικές ερωτήσεις; Δεν πρόκειται για το μέλος της ομάδας που προσφέρεται να παραλάβει υλικά από το κατάστημα για να βοηθήσει το έργο; Τι γίνεται με το άτομο που παρατηρεί ότι ένα μέλος δεν έχει ρόλο και νιώθει ότι έχει απομείνει, και έτσι του ζητά να βοηθήσει σε μια συγκεκριμένη εργασία; Αυτό δεν είναι και ηγεσία;

Εάν το δούμε ευρύτερα, η ηγεσία θα μπορούσε να είναι η αναγνώριση της προσπάθειας κάποιου που εργάστηκε πολύ σκληρά μέσω μιας έγκαιρης λέξης ή η αποστολή ενός e-mail σε έναν φίλο που αισθάνεται σύγχυση και απομόνωση. Θα μπορούσε να είναι ένας σύζυγος που παρατηρεί ότι υπάρχουν πιάτα στο νεροχύτη που πρέπει να πλυθούν, και ότι η γυναίκα του είναι πνιγμένη και έτσι τα κάνει.

Αλλά η ηγεσία δεν είναι μόνο ήσυχες, παρασκηνιακές ενέργειες ή μη συγκρουσιακή συμπεριφορά που λέει μόνο θετικά πράγματα για τους άλλους ανθρώπους, σωστά; «Αυτό που χρειάζεται περισσότερο» θα μπορούσε να είναι να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που επιδεικνύει υβριστική συμπεριφορά προς άλλους ή να μιλάει όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια κατάσταση.

Αν δούμε πέρα ​​από τις απλές ιδιότητες και χαρακτηριστικά που υποθέτουμε ότι ισχύουν για τους ηγέτες, και πέρα ​​από τίτλους και θέσεις, μπορεί να είναι αρκετά απελευθερωτικό και ενδυναμωτικό. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε Διευθύνοντες Σύμβουλοι ή Πρόεδροι ή ψηλοί ή μορφωμένοι ή εμφανίσιμοι για να είμαστε ηγέτες, ούτε πρέπει να πιστεύουμε ότι η ηγεσία είναι να είμαστε «καλύτεροι» από άλλους ανθρώπους… αν είναι να τους υπηρετούμε.

Όπως και να το σκεφτούμε, Πιστεύω ότι η καρδιά της ηγεσίας είναι κάτι που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους. Και το να βλέπουμε την ηγεσία με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και ζούμε τη ζωή μας. Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε πόσο επηρεάζει αυτό που κάνουμε ο τρόπος που βλέπουμε την ηγεσία. Εάν πιστεύουμε ότι η ηγεσία αφορά όποιον έχει την ισχυρότερη ή πιο δυνατή προσωπικότητα, μπορούμε να επιλέξουμε άτομα για ηγετικές θέσεις με βάση αυτό. Αν πιστεύουμε ότι η ηγεσία είναι να μιλάμε μπροστά σε κόσμο και να κεντρίζουμε την προσοχή μιας ομάδας ή ομάδας, μπορεί να αισθανόμαστε περιφρονημένοι αν δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Θα υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε να οδηγήσουμε διαφορετικά.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα ρωτήσει, “Θεωρείτε τον εαυτό σας ηγέτη;” πως θα απαντησεις

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply