Πρόκληση για τους φυτευτές εκκλησιών – υγιείς ηγέτες

4
Πρόκληση για τους φυτευτές εκκλησιών – υγιείς ηγέτες

Εάν φυτεύετε εκκλησίες ή εκπαιδεύετε γλάστρες εκκλησιών, τότε εδώ είναι η σημερινή πρόκληση. Θα πρέπει να γνωρίζετε τα πλέον οριστικά στοιχεία για το τι είδους εκκλησίες υποστηρίζουν ένα μεγάλο και διευρυνόμενο κίνημα φύτευσης εκκλησιών, όπου ο Θεός έχει προετοιμάσει τη συγκομιδή.

Ένας μεγάλος αριθμός χωραφιών, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού στην Αμερική και την Ευρώπη, επιβεβαιώνουν πώς οι φυτευτές εκκλησιών μπορούν να φέρουν χιλιάδες νέους πιστούς σε απλές αλλά υγιείς εκκλησίες. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τέτοιες εκκλησίες χωρίς να θυσιάσετε το δόγμα ή την ιστορική σας ταυτότητα, χωρίς να αναγκάσετε παλαιότερες εκκλησίες να αλλάξουν ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Οι εκκλησίες που πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια έχουν ορισμένα κοινά πράγματα. Τα χρήματα δεν είναι απαραίτητο συστατικό, ούτε ένα συγκεκριμένο δόγμα ή λειτουργία, κτίρια, πτυχία, μεγάλες συναντήσεις ή εύγλωττοι ομιλητές. Για τις περισσότερες δυτικές εκκλησίες, ο κανονικός πολλαπλασιασμός συνεπάγεται την έναρξη μιας «δεύτερης διαδρομής» απλών εκκλησιών που διατηρούν το δόγμα και την ιστορική ταυτότητα της μητέρας εκκλησίας, αλλά δεν απαιτούν εκκλησιαστικές πρακτικές εκτός από αυτές που απαιτούσαν ο Χριστός ή οι απόστολοί Του. Σε αυτές τις κινήσεις, οι εκκλησίες ασκούν ορισμένα πράγματα που βλέπουμε επίσης στο βιβλίο των Πράξεων. Αυτοί:

  • Εστιάστε στην ισχυρή παρουσία του ζωντανού, που θεραπεύει τον Χριστό.
  • Προσευχηθείτε θερμά και συνεχώς για τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να μαρτυρήσει με τόλμη για τον Ιησού.
  • Συναντηθείτε στα σπίτια, διατηρώντας τις εκκλησίες μικροσκοπικές για να μπορούν να πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια.
  • Βοηθήστε τους νέους πιστούς να πουν στους φίλους και τους συγγενείς τους αμέσως για τον Ιησού.
  • Ενδυναμώστε νέους πιστούς, εθελοντές, να φυτέψουν τις περισσότερες εκκλησίες.
  • Σχηματίστε στενά δεμένες ομάδες από μικροσκοπικές, εξαιρετικά διαδραστικές συναθροίσεις
  • Όλοι οι πιστοί χρησιμοποιούν τα πνευματικά τους χαρίσματα κατά τη διάρκεια της λατρείας και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όχι μόνο στη διδασκαλία.
  • Διατηρήστε τα περισσότερα εκκλησιαστικά φυτά τόσο απλά που συνήθως δεν έχουν καν προϋπολογισμό.
  • Εκπαιδεύστε ποιμένες να μοντελοποιούν ποιμαντικές δεξιότητες για τους μαθητευόμενους ηγέτες τους, καθοδηγώντας τους με τον τρόπο που έκαναν ο Ιησούς και ο Παύλος στη δουλειά.
  • Οι φυτευτές εκκλησιών έξω από μια περιοχή ξεκινούν μόνο τις πρώτες εκκλησίες και προχωρούν, όπως ο Παύλος και οι συνεργάτες του, δημιουργώντας ένα άλλο μικρό σύμπλεγμα πολύ παραγωγικών «μητρικών» εκκλησιών στην επόμενη πόλη ή περιοχή. Οι προσήλυτοι τους φτάνουν στην υπόλοιπη περιοχή τους.

Εμείς οι δυτικοί φυτευτές εκκλησιών δυσκολευόμαστε συχνά να μετανοήσουμε για πρακτικές που εμποδίζουν αυτές τις δραστηριότητες. Έπρεπε να μετανοήσω για την ηχηρή επίδειξη που με κράτησε στην εξέχουσα δημόσια ηγεσία. Έπρεπε επίσης να μάθω να αναθέτω ευθύνες σε πολλούς νέους ηγέτες, όπως έκανε ο Παύλος. Έπρεπε επίσης να μετανοήσω που παρέλυσα την τελειομανία, προσπαθώντας να ωριμάσω μία ή δύο εκκλησίες πριν τις αφήσω να ξεκινήσουν θυγατρικές εκκλησίες. Σύντομα είδα ότι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε τις θυγατρικές εκκλησίες είναι κατά τη βρεφική ηλικία μιας μητρικής εκκλησίας. Τα μέλη του εξακολουθούν να είναι κοντά σε πολλούς ειδωλολάτρες φίλους, μεταξύ των οποίων το ευαγγέλιο διαδίδεται ταχύτερα από την ιλαρά, υπό την προϋπόθεση ότι η τελειομανία μας δεν καταπνίγει την ελεύθερη ροή της χάρης του Θεού. Όταν άνοιγα νέα δουλειά σε άλλη κουλτούρα, έπρεπε επίσης να σταματήσω να λαμβάνω βοηθούς από συμβατικές εκκλησίες και να βασίζομαι σε ντόπιους προσήλυτους για να κάνουν τη δουλειά. Όντας αουτσάιντερ, έπρεπε να κρατάω χαμηλό προφίλ και να καθοδηγώ τους εργαζομένους στα παρασκήνια. Αυτό απέφυγε να στιγματιστεί η πίστη ως δυτική, αμερικανική θρησκεία.

Θα βοηθήσετε να κεντριστεί το ευρύ ενδιαφέρον για την έναρξη κινημάτων φύτευσης εκκλησιών; Ας εξερευνήσουμε το θέμα μαζί.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply