Ποια είναι η φόρμουλα για την επιτυχία;

13
Ποια είναι η φόρμουλα για την επιτυχία;

Μιλώντας με πιθανούς πελάτες, λαμβάνω συχνά μια ερώτηση όπως ο τίτλος αυτού του ιστολογίου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, όπως: «Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνω για να αλλάξω;» ή «Τι πρέπει να κάνω για να πετύχω ως ηγέτης;»

Ως προπονητής που ασχολείται με μοναδικά άτομα (και, φυσικά, είμαστε όλοι μοναδικοί), οι απαντήσεις μου δεν είναι γεμάτες με απαντήσεις, αλλά με περιέργεια και ενδιαφέρον για το προσωπικό και επαγγελματικό ταξίδι του άλλου.

Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία για την ηγεσία. Κάθε επόμενος χρόνος φέρνει ακόμα περισσότερα. Ενώ το καθένα έχει αξία και μπορεί να προσφέρει προοπτική, τα βιβλία από μόνα τους δεν μπορούν να προσφέρουν τη μοναδική προσέγγιση που χρειάζεται ένα μοναδικό άτομο για να υποστηρίξει το ταξίδι της ζωής του. Εδώ μπαίνει στην εικόνα η ατομική προπόνηση ένας προς έναν. Αν και δεν έχω συντάξει ένα βιβλίο ηγεσίας «πώς να», μπορώ να παρέχω εργαλεία και προσεγγίσεις που θα βοηθήσουν τα άτομα να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους περιοχές που είναι καλά ανεπτυγμένες, καθώς και αυτές που αναπτύσσονται ή λιγότερο ανεπτυγμένες.

Εδώ είναι το θέμα. Ένας προπονητής μπορεί να παρέχει ένα «ασφαλές δοχείο» σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον, προσκαλώντας έναν πελάτη να γιορτάσει τις δεξιότητες και τις δυνάμεις του. Βοηθάω τους πελάτες να δουν τι κάνουν καλά ή τι κάνουν συχνά για να τους βοηθήσω να συνειδητοποιήσουν ότι οι δυνατότητες που χρησιμοποιούν είναι μέρος αυτού που είναι και, αναμφίβολα, τους βοήθησαν να πετύχουν. Εξερευνώ επίσης με έναν πελάτη τις στιγμές που μπορεί να έχει χρησιμοποίησαν υπερβολικά τις δυνάμεις τους. Αυτό μπορεί να είναι διαφωτιστικό όταν συνειδητοποιούν ότι μπορεί πράγματι να υπήρχε ένα κόστος για να στηριχθούν σε ένα ή δύο χαρακτηριστικά τις περισσότερες φορές.

Είναι ισχυρό όταν οι πελάτες μου αφιερώνουν χρόνο για να εκτιμήσουν πώς τους έχουν υποστηρίξει περιοχές που είναι καλά ανεπτυγμένες και όταν αναγνωρίζουν ότι η χρήση αυτών που ονομάζουμε «αναπτυσσόμενες» ιδιότητες ή ικανότητες είναι επίσης ένα πολύ πραγματικό μέρος αυτού που είναι.

Ο Carl Rogers έγραψε κάποτε: «Το περίεργο παράδοξο είναι ότι όταν αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι, τότε μπορώ να αλλάξω». Ένα περίεργο παράδοξο πράγματι. Ζητάει εξερεύνηση.

Γνωρίζοντας πότε οι καλά ανεπτυγμένες περιοχές είναι αποτελεσματικές και πότε όχι, βοηθά στην οικοδόμηση της ευαισθητοποίησης σε έναν πελάτη – και από εκεί κάθε άτομο μπορεί να κάνει κάτι ισχυρό: Κάντε μια επιλογή και κάντε κάτι διαφορετικό – αποτελεσματικά για να «επεκτείνετε το φάσμα» πιθανών προσεγγίσεων και δράσεις.

Κάθε πελάτης είναι διαφορετικός. Κάθε πελάτης είναι μοναδικός. Κάθε προσέγγιση με αυτά ποικίλλει.

Και όμως ο καθένας χρειάζεται αυτό το ασφαλές μέρος για να μιλήσει και να εξερευνήσει την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη.

Είμαι πιστοποιημένος εκτελεστικός προπονητής της ICF για σχεδόν δέκα χρόνια, μετά από μια καριέρα τριών δεκαετιών σε εταιρικές ηγετικές θέσεις. Η συνεργασία με υψηλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης μου έδειξε ότι όλοι μπαίνουν στον κόσμο καθημερινά κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούν. Βοηθώντας τους να αποκτήσουν επίγνωση σχετικά με το τι μπορούν να προσθέσουν σε αυτές τις δυνατότητες –για να επεκτείνουν τη δική τους γκάμα– εκεί βρίσκεται η δύναμη στην προπόνηση.

Ποια είναι η φόρμουλα για την επιτυχία; Ίσως πρόκειται για τα εργαλεία της περιέργειας, της ακρόασης, της έρευνας και της δύναμης σε παύση που βοηθούν κάθε μοναδικό άνθρωπο να ανακαλύψει πού είναι δυνατός, πού θέλει να αναπτυχθεί και στη συνέχεια να εξερευνήσει πώς να το κάνει.

Έχει να κάνει λιγότερο με το να είμαστε τυπικοί και περισσότερο με έναν οδικό χάρτη, την εξερεύνηση και το τι βρίσκουμε στην πορεία.

Πράγματι, ίσως αυτή είναι η φόρμουλα της επιτυχίας.

Η αλλαγή πολιτισμού είναι μια σύνθετη διαδικασία

Κατανοήστε το με χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς στην πρώτη γραμμή.

Ντέιβ Μπούσι
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Dave Bushy (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply