Οι Παροιμίες 31 Σύζυγος – Υγιείς ηγέτες

17
Οι Παροιμίες 31 Σύζυγος – Υγιείς ηγέτες

Το εδάφιο Παροιμίες 31:11 λέει,

Η καρδιά του συζύγου της εμπιστεύεται σε αυτήν, και δεν θα του λείπει το κέρδος.

Στο μήνα του μέλιτος νοικιάσαμε ένα διθέσιο ποδήλατο. Ήθελε να κατευθύνει πρώτη, γι’ αυτό πήρα την κάμερα και παρείχα δύναμη πεντάλ. Ήταν λίγο αστείο να προσπαθήσουμε να βρούμε την ισορροπία μας και έπρεπε να συνηθίσω σε ένα τιμόνι που δεν κουνήθηκε. (Αν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ στην πλάτη κάποιου, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σταθερό ποδήλατο στο γυμναστήριο, αλλά με την πιθανότητα να τρακάρετε και να ξεφλουδίσετε το γόνατό σας). Αλλά, μετά από μισό μίλι περίπου, ήμουν απορροφημένος στη λήψη φωτογραφιών και στο πετάλι χωρίς να κρατιέμαι. Γελούσαμε και μιλούσαμε σαν… σαν νεόνυμφοι.

Όταν τελικά αποφασίσαμε να επιστρέψουμε, υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα. Είχαμε συμφωνήσει να αλλάξουμε σε αυτό το σημείο και δυσκολευόταν να εγκαταλείψει τον έλεγχο. Μετά από λίγα μόνο δευτερόλεπτα κάνοντας πετάλι από πίσω, συνειδητοποίησε ότι το τιμόνι της ήταν συγκολλημένο στη θέση του.

Φώναξε, «Πώς το έκανες αυτό;! Αυτό με φρικάρει!»

«Είναι θέμα εμπιστοσύνης!» Της ξαναφώνησα καθώς τραβούσε το ακίνητο μπαρ.

«Χρειάζεται λίγη εξοικείωση, έτσι δεν είναι;» είπα αυτάρεσκα.

«Δεν θέλω να επιστρέψω εδώ για αρκετό καιρό για να το συνηθίσω!» φώναξε εκείνη.

Επιστρέψαμε εντάξει. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ρομαντική βόλτα με ποδήλατο είχε γίνει μια μικρή οικεία περιπέτεια. Της είχα προκαλέσει άθελά μου δέος με τη χαλαρή μου εμπιστοσύνη στο τιμόνι της. Και αγόρι μου καρπώθηκα τα οφέλη, κερδίζοντας μεγάλους πόντους με τη νέα μου γυναίκα. Δεν είναι κακή ιδέα για το μήνα του μέλιτος.

Ήταν ένα μικρό πράγμα, αλλά έχει χρησιμεύσει ως μεταφορά για εμάς από τότε. Με τα χρόνια στους μεγαλύτερους τομείς της ζωής μας, αποδεικνύεται όλο και πιο αξιόπιστη (και ελπίζω να το έχω κάνει και εγώ). Σίγουρα έχω ωφεληθεί από αυτό. Αλλά οφείλω να ομολογήσω, καθώς το διακύβευμα έχει αυξηθεί περισσότερο από ένα ξεφλουδισμένο γόνατο, δεν ήμουν πάντα σε θέση να χαλαρώσω στην εμπιστοσύνη μου τόσο γρήγορα. Αυτό είναι το δύσκολο μέρος του στίχου – εμπιστοσύνη από καρδιάς. Δεν απέχει πολύ αυτό που διαβάζουμε στις Παροιμίες 3:5,

Εμπιστεύσου τον Κύριο με όλη σου την καρδιά…»

Φυσικά η προφανής διαφορά είναι ότι Αυτός είναι τέλειος και εμείς όχι, αλλά η πηγή της εμπιστοσύνης εξακολουθεί να είναι μου καρδιά.

Το να αρνηθώ την εμπιστοσύνη μου είναι σε μεγάλο βαθμό δικό μου θέμα. Η γυναίκα μου έχει σίγουρα ένα εξαιρετικό ιστορικό αξιοπιστίας – καλύτερο από το δικό μου, το παραδέχομαι εύκολα. Μου θυμίζει τα κόμικς του Spiderman που διάβαζα θρησκευτικά ως παιδί. Για κάποιο λόγο τον έβλεπαν πάντα με καχυποψία ακόμα και αφού έσωσε την πόλη ξανά και ξανά. Τι δεν πήγαινε καλά με αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί δεν μπόρεσαν να του δείξουν λίγη πίστη; Ήταν η αξιοπιστία του ή η σκληροκαρδία τους;

Ωστόσο, προσέξτε το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στον τελευταίο στίχο. Η προοπτική κοιτάζει πίσω σε μια ζωή. Όλοι μας έχουμε μεγαλώσει σε μια γενιά που οι περισσότερες από τις επιθυμίες ή τις ανάγκες μας ικανοποιούνται γρήγορα.

Ωστόσο, ο Θεός δημιούργησε την αρχή του σπόρου για να εμπιστευόμαστε τις γυναίκες μας. Γνωρίζετε αυτή την αρχή:

Με τον καιρό, κάτι σπουδαίο βγαίνει από κάτι μικρό. με τον καιρό, κάτι αδιανόητο προέρχεται από κάτι απλό.

Ξέρω ότι η σύζυγός μου ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη που της δίνω και λαμβάνω το μέρος του εδαφίου «καμία έλλειψη κέρδους» (Παρ. 31:11). Κανείς με το σωστό μυαλό του δεν κάνει μια εσκεμμένα κακή επένδυση – ριψοκίνδυνη, ίσως, αλλά κακή, ποτέ. Και η επένδυση που κάνουμε στις γυναίκες μας, όσο ριψοκίνδυνη κι αν είναι, αξίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να μας ωφελήσει και τους δύο.

Γίνε θαυμαστής.

Καμαρώστε τη γυναίκα σας δημόσια. Κάντε μια μεγάλη συμφωνία για αυτήν. Φορέστε ένα κουμπί με τη φωτογραφία της. Η δημόσια αναγνώριση λέει σε όλους τι πιστεύετε – ειδικά στη γυναίκα σας. Όλοι χρειάζονται έναν θαυμαστή. γίνετε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της γυναίκας σας. Και μην το κάνεις ήσυχα.

Δεν είναι μόνο υπέροχο για τη γυναίκα σας και για τον γάμο σας, είναι υπέροχο και για εσάς προσωπικά. Ακούτε αυτό που λέτε δυνατά με τρόπο διαφορετικό από το να το σκέφτεστε. Πραγματικά. Το να μιλάτε για τη γυναίκα σας με θετικό τρόπο μπροστά σε άλλους θα εμβαθύνει στην καλή συνήθεια να της φέρεστε καλά όταν βρίσκεστε ιδιωτικά.

Και για να μην είμαι πολύ ρηχή, αλλά υπάρχει ένας άλλος λόγος για να μιλώ για αυτήν δημόσια – η εικόνα που προβάλλω της γυναίκας μου στους άλλους γίνεται διαφημιστική πινακίδα δύο όψεων με ένα πορτρέτο της στο μπροστινό μέρος και εγώ στην πλάτη. Γνωρίζατε ποτέ έναν άντρα που βρίσκει μόνο τα ελαττώματα της γυναίκας του κατάλληλα για συζήτηση; Ενώ παραπονιέται ή την κοροϊδεύει, δεν μπορείτε παρά να σκεφτείτε ότι αυτός ο τύπος πρέπει να είναι ένας βασιλικός χαμένος! Μπορεί να προσπαθεί να γελάσει ή χειρότερα, να συμπονήσει για την κατάστασή του, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται απλώς αδύναμος και άπιστος. Το να μιλάς αρνητικά για τη γυναίκα σου σε άλλους φωνάζει ότι είσαι φτωχός ηγέτης στο γάμο σου.

Τώρα σκεφτείτε το αντίθετο σενάριο. Φανταστείτε ότι υπάρχει ένας νέος τύπος στη δουλειά που δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να τραγουδά τα εύσημα της γυναίκας του για τους έξι μήνες που είναι εκεί. Κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, λέει πόσο υπέροχη είναι, πόσο έξυπνη ή πόσο ταλαντούχα. Όταν επιτέλους τη συναντήσετε, θα είναι σαν να συναντάτε μια διασημότητα! Αλήθεια, αν πείσεις τους ανθρώπους ότι η γυναίκα σου είναι η Wonder Woman, μπορούν πραγματικά να μην πιστεύουν ότι είσαι ο Superman;

Οι Παροιμίες 31 Ο σύζυγος αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της γυναίκας του και εκπέμπει τον θαυμασμό του στον κόσμο. Κανείς δεν αναρωτιέται τι σκέφτεται – μοιράζεται ελεύθερα τη γνώμη του.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply