Εύρεση χαρακτήρα και χημείας στην πρόσληψη – Υγιείς ηγέτες

2
Εύρεση χαρακτήρα και χημείας στην πρόσληψη – Υγιείς ηγέτες

Πολλά εξαρτώνται από τους ανθρώπους που προσλαμβάνουμε. Θεωρώ εκπληκτικό το ότι συνήθως κρίνουμε με βάση τόσο περιορισμένες πληροφορίες. Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα ​​από τις ικανότητες και να κοιτάξουμε περισσότερο τις εσωτερικές ιδιότητες των ανθρώπων.

Βρήκα επίσης πολύτιμο να συμπεριλάβω:

  • Χημεία – Πώς θα χωρέσουν στην υπάρχουσα ομάδα; Τόσο πολλά εξαρτώνται από τις προσωπικές σχέσεις που η καλή «χημεία» είναι απαραίτητη. Δεν είναι ότι θέλουμε να στρατολογήσουμε ανθρώπους σαν εμάς, αλλά θέλουμε να στρατολογήσουμε ανθρώπους που θα μας αρέσουν.
  • Χαρακτήρας – Αλλά ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια κατανόησης του χαρακτήρα ενός αιτούντος. Όπως λέει ο Walter Wright:Όλα ξεκινούν από τον χαρακτήρα – το ποιοι είμαστε – γιατί αυτό που είμαστε διαμορφώνει ό,τι κάνουμε και όλους όσους αγγίζουμε.Σε σχέση με αυτό, η παγκόσμια έρευνα του Daniel Goleman με 200 οργανισμούς διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 80% της αποτελεσματικότητας των κορυφαίων ηγετών εξαρτιόταν από τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Προφανώς είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίσεις πραγματικά τον χαρακτήρα κάποιου πριν ξεκινήσει τη δουλειά. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να το αγνοήσετε. Μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι οδηγεί τους ανθρώπους και πώς αντιδρούν σε δύσκολες καταστάσεις. Και δεν σταματά με τις προσλήψεις – τι γίνεται με την αξιολόγηση και την ανάπτυξη του προσωπικού;

Παύση και προβληματισμός:

Ο ΚΥΡΙΟΣ δεν κοιτάζει τα πράγματα που κοιτάζει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος κοιτάζει την εξωτερική εμφάνιση, αλλά ο Κύριος κοιτάζει την καρδιά. (1 Σαμουήλ 16:7).

Σταματήστε να κρίνετε από την απλή εμφάνιση και κάντε μια σωστή κρίση. (Ιωάννης 7:24)

Πώς αξιολογούμε με βάση τον χαρακτήρα;

Πώς ενισχύουμε τον χαρακτήρα των ανθρώπων;

Αφήστε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Ενδιαφέρεστε να γράψετε για το HealthyLeaders.com; Μεταβείτε στη σελίδα Γράψτε για εμάς για να υποβάλετε ένα άρθρο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply